söndag 7 augusti 2011

En udda måltid

Jag har ju skrivit mycket om att inte slänga mat och att man ska ta rätt på de rester som blir. Det är just vad vi har gjort i kväll.

Vi åt ju sushi igår och då blir det alltid en rulle över, som vi brukar ta som förrätt nästa dag. Det gäller ju bara att man ser till att den kommer in i kylskåp direkt, då är det ingen fara att äta den nästa dag. Det är i alla fall vi levande bevis på!

Sen har vi en påse med miso-pasta i kylskåpet, som bäst-före-datumet börjar närma sig på, så det gäller att göra misosoppa så det står härliga till ett tag framöver nu. Sagt och gjort. Jag gör en dubbel sats misosoppa med gröna bönor från eget land. Sen toppar jag den den med några laxbitar, som också blev över från gårdagen och finklippt gräslök.

En sushirulle och lite soppa blir vi inte mätta av, så jag gör en sallad att ha till också. Den består av skivad, färsk squash från eget land och skivade, färska champinjoner. För att få lite extra sting på salladen, så gör jag en rykande stark vitlöksvinägrett och rör ner. Blir supergott!

En väldigt udda måltid med misosoppa, sushi och squashsallad. Udda, men väldigt gott! Glömde tyvärr att ta kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar