lördag 27 april 2019

Belfort, Rheinau am Mannheim och Celle

Det dröjde inte länge innan Anna och Roger också dök upp i Belfort, som vi hade kommit överens om dagen innan. Vi stod just och stekte några kotletter på stekbordet till lunch. Känns väldigt lyxigt att stå på en gratis ställplats med både el och andra gratis faciliteter.

Efter lunchen, så gick vi tillsammans till det gamla fortet och njöt av det vackra vädret och av den fantastiska utsikten....



Gamla stan fick sig ett besök också, innan vi återvände till våra husbilar....


Sen satt vi länge och utbytte erfarenheter om det permanenta husbilsboendet. Mycket trevligt och intressant. Det blev många skratt och igenkännande nickar innan vi gav upp för kvällen. Nästa dag skulle vi båda åka vidare till olika mål, så det var kul att vi hann träffas igen.

Våra husbilsvänner från förra året, Ulla och Jörgen från Östersund, hörde av sig och ville träffas nästa dag. Dessvärre så stämde inte riktigt våra resplaner denna gången, även om vi var ganska nära. Lite tråkigt, men det kan vi säkert ta igen i Sverige i sommar.

Från Belfort åkte vi ganska snart in i Tyskland och hamnade i Rheinau, nära Mannheim på en gratis parkering vid en liten sjö. Vädret var fortfarande strålande och varmt, så vi gick en skön promenad runt sjön. Pilar och vide hade släppt sina frön, så det såg ut som att det hade snöat....


Runt i sjön gick en bana, där folk åkte wakeboard, lite som en skidlift, fast snabbare. Finns en likadan i Benidorm, men den har vi aldrig hunnit se "in action"....


Till kvällen hade vi spetsat oss på en restaurang, bara ett stenkast ifrån vår parkering. Den hade fått fina omdömen och skulle dessutom vara billig. Dessvärre så visade det sig sen, att den var stängd just de dagar vi skulle vara där. Jag gav en svidande recension på Google Maps, där jag bannade stället för att inte uppdatera sina öppettider på nätet. Sen blev det en hämtpizza i bilen och natti, natti.

Nästa morgon åkte vi ytterligare en bit norrut i Tyskland och hamnade på en gratis ställplats i Grünberg. Gissa om vi blev förvånade när vi insåg att vi hade stått på samma plats förra året. Gjorde ingenting, för Grünberg är en mycket gemytlig stad....



Ytterligare ett exempel på det gemytliga var det här, mitt ibland hyreshusen i bostadsområdet....

Vi hittade även en stig längs en liten kanal....


Vid en damm, så råkade vi hetsa upp den här killen. Kolla in hållningen och mördarblicken. Bosse gick så nära, så att svanen gjorde utkast med den långa halsen och försökte hugga i tårna. Då gick vi raskt vidare....


Efter två nätter i mysiga Grünberg, åkte vi drygt trettio mil norrut till en gratisparkering i Celle. Det är inte alltid apparna, för att hitta ställplatser, funkar klockrent. Först körde vi in på en trång gata, där det fanns ett tak på vänster sida, som endast var 2,10 m. högt upp. Vår bil är dryga 3 m. Vi löste det med att hålla så långt till höger och att sedan göra en riktigt vid högersväng. Det gick bra.

Nästa överraskning var att vi åkte in på en återvändsgata, där själva parkeringen skulle ligga efter kanalen. Det vara bara det att det var så trångt, så att våra 8 meter inte gick att vända mellan alla parkerade bilar. Publik sen på det. Bara att backa tillbaka och parkera längs med parkeringen och ta upp flera personbilsplatser. Frågår på det?!

Det var i alla fall vackert där med alla blommande körsbärsträd....


Sen kom regnet och vi fick tillbringa resten av eftermiddagen och kvällen i husbilen. Vissa dagar är inte kul, men efter regn kommer solsken, som man brukar säga.

Idag har det varit kalasfint väder, trots dystra prognoser. Bara att ge sig ut och upptäcka stan medans det går då....



Både Bosse och jag har ekiperat oss i de fina klädaffärerna. Riktigt mysig del i gamla stan! Sedan behövde vi handla mat också, i och med att det är söndag imorgon och allt är tvärstängt. En promenad till Lidl, så var den saken avklarad.

En bonus här är våra söta grannar - Herr und Frau Bisamråtta. Stora som bävrar, men med en rund råttsvans och jättetama till vår stora stora förtjusning....


Nu är regnet och kylan tillbaka och vi har åter låst in oss i husbilen och myst till det med värmeljus och tacos. Imorgon kommer vi att åka till Burg auf Fehmarn, som vi gillar skarpt.

1 kommentarer:

Anna / boihusbil.se sa...

Så kul vi hade! Ser fram emot att hänga igen och prata om våra fantastiska liv. Kram!

Skicka en kommentar