fredag 20 maj 2011

Pergola - steg 1

Kroppen värker och skinnet svider av solen efter en hel dags grävande och bärande av stenplattor. Vi fick ju först lov att ta bort de stenplattor som låg som golv i gamla västhuset. Sen har vi grävt upp marken runtomkring, rensat bort ogräs och plattat till för att sedan kunna lägga tillbaka stenarna nästan likadant, bara en liten justering.

Tog lite kort under dagen. Här har jag plockat bort hälften av stenarna, som utgjorde golvet i gamla växthuset. Man kan se hur de plattorna lutar och svackar lite här och där. Nu ska det bli ändring på det!


Sen flyttade vi den stora plattraden, som är längst in mot väggen så att den skulle komma i linje med de andra stenarna. Efter det var det bara att börja lägga om de små stenarna, som vägde bly efter ett tag. Ryggen värker kan jag lova.


När alla stenarna var på plats så gällde det att sopa sand över allt så att alla skarvar skulle bli fyllda.


Till slut spolade vi av plattorna så att sanden kunde rinna ner mellan fogarna och ytterligare stabilisera det hela. Nu får vi hoppas att det ligger på plats i många år.


Nu är nästa steg att sätta upp hörnstolparna, överliggare, taktsolar och insynsskydd. Det får bli en annan dag, för nu är vi ganska slitna. Känner att kroppen behöver en extra vilodag nu, så imorgon blir det ingen träning.

Nu ser jag fram emot kvällens grillning och rödvin till det.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar