För dig som vill prova själv, kommer receptet här:
4 portioner:
1 kyckling, ca 1 1/4 kg
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
rapsolja till stekning
2 msk vetemjöl
1 flaska rött vin, ca 75 cl
2 msk konjak
1 dl stark hönsbuljong eller tärning + vatten
1 msk tomatpuré
1/2 tsk timjan
salt, nymalen vitpeppar
8 pärllökar
1 msk smör
1 krm socker
100 g rökt fläsk
150 g små färska champinjoner
Gör så här:
- Putsa kycklingen och skär den i åtta bitar. Skala och hacka lök, vitlök och morötter.
- Stek kycklingen i olja några minuter och lägg över i en gryta. Fräs grönsakerna någon minut och lägg i grytan. Pudra över mjöl och blanda. Häll i vin, konjak och buljong, så att köttet täcks. Koka upp och tillsätt tomatpuré och timjan. Låt koka under lock i ca 1 tim och smaka av med salt och peppar.
- Skala pärllökarna, lägg dem i en kastrull och täck knappt med vatten. Tillsätt smör och socker och koka tills vattnet ångat bort och lökarna karamelliserats av sockret.
- Skär fläsket i små bitar och stek tills fettet har smält. Tillsätt champinjonerna och stek ytterligare några minuter.
- Blanda ner lök, fläsk och champinjoner i kycklinggrytan och servera med t ex nykokt potatis till.
Smaklig måltid!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar