torsdag 7 juli 2011

En tur på sjön

Äntligen så pass soligt väder så att det känns meningsfullt att bege sig ut med båten! Idag bär det iväg till någon badkobbe långt ner i Näshultasjön, mot Svalboviken. Där finns det många fina klipphällar och kobbar att göra strandhugg på.

Känns skönt att sitta där i fören och känna den ljumma brisen i ansiktet och känna lukten av sötvatten. För precis en vecka sedan var det saltvatten och Turkiet som gällde. Det här blir första dagen som vi kommer att sola efter vi kom hem. Ska bli härligt att få bättra på solbrännan lite!

Vi klarade av motionsträningen redan på förmiddagen idag. Blev en fem kilometer lång joggingrunda. Var riktigt svettigt i det varma vädret, 26 grader redan halv elva på förmiddagen! Men nu så kan man tänka på annat och koppla av.

Den lilla vik vi har tänkt som första alternativ är förstås upptagen. Men, men, det finns ju många andra ställen att välja på. Vi svänger runt en liten ö, så ser vi att en annan av våra favoritkobbar är ledig. Där finns liksom en naturligt skyddad vik att lägga till båten vid.

Vi ställer upp våra Brasse-stolar och solar en stund innan det blir dags för lunch. Idag vankas det grekisk sallad och hemgjord rabarbersaft till det. Smakar ljuvligt där på klipphällen med vågorna kluckades runt omkring.


Ett dopp i det svalkande vattnet på det, så känner man sig som en ny människa sen. Tänk vad lyckligt lottade vi är som kan ha det så här! Man kan nästan inte fatta det! Vi slumrar till en stund i stolarna innan det är dags för en kopp kaffe på maten.


Märks att det börjar bli semestertider för det passerar en hel del båtar. Solen steker och vi konstaterar att solen tar bra även här hemma. Dags att lägga ut strandmadrasserna för att steka baksidan en stund också. Nästan så att vi hade behövt solskyddsfaktor, vilket vi valde bort innan vi åkte. Blir det för mycket av det goda så får vi väl åka hem, helt enkelt.

Efter ytterligare ett dopp, så är det dags för lite vattenmelon som mellis. Vattenmelon är så himla gott när man sitter vid vattenbrynet och kan spotta kärnorna i vattnet. Det gör ju heller inget att man dräller, för det är ju bara att kliva ner i vattnet och skölja av sig.


Nu känns skinnet riktigt stramt, så det blir nog till att packa ihop och fara hemåt för idag. Tycker att vi var tappra ändå. Klockan är redan efter fyra när vi kommer hem, vilket betyder att vi har varit ute i fyra timmar, fyra ljuvliga timmar ute på böljan den blå.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar