torsdag 7 juli 2011

Slänga mat - nej tack!

Jag har skrivit om det förr och jag kommer säkert att skriva om det flera gånger. Jag slänger inte gärna mat! Så är det bara! Det ska i alla fall mycket till innan jag kastar mat.

Som ett exempel kan jag ju ta dagens lilla fadäs med den gädda som vi fick av Henke igår. Själva äter vi inte gärna insjöfisk, så jag har i stället kokt och rensat hela gäddan för att det skulle bli ett välkommet inslag av fisk till vår kära katt. Men då visar det sig, när jag har rensat hela gäddan, att inte han heller vill ha gädda.

Johnny tycker att jag ska slänga hela kalaset i soporna, men se det kan jag ju inte bara göra. Inte kan jag äta den själv heller, eftersom jag tycker att det är så äckligt. Jag mår illa av bara lukten! Däremot så tänker jag kolla med mamma och hennes hund kanske vill ha fisken. Tycker ju trots allt att det är synd att slänga den.

Sen läser jag på Expressens nätbilaga i en artikel att det slängs stora mängder mat redan innan den når hyllorna i affären. Det kan handla om krokiga gurkor eller bröd med fel form. So what?! Sänk priset på dessa varor i stället, så kan jag garantera att folk skulle köpa dem. Jag skulle i alla fall göra det!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Slänga mat -det gör inga riktiga kockar oavsett
du arbetar på kvarterskrog, lyxhak eller i ditt hemmakök
Olivoljeakademin@tele2.se

Lena sa...

Nej, precis! Synd bara att dagvaruhandeln inte är av samma åsikt!

Skicka en kommentar