tisdag 16 augusti 2011

Fika i Ängsholmen

Idag har vi bara målat halva dagen. Ullis messade igår och undrade om vi ville komma ut och fika hos dem i sommarstugan och de ville vi gärna. Det har varit mycket nu med målning, rasande börskurser och andra trista tankar, så vi kände direkt att vi behövde en paus.

Ullis och Marre har tillfälligt flyttat ut i Marres föräldrars sommarstuga i Ängsholmen. De ville komma ifrån stan och alla problem och få lite andrum. Inget internet eller bekvämligheter, bara naturen och fågelkvitter. Kan göra underverk när man inte mår bra och känner att allt bara är för mycket.

Direkt efter lunch tar vi bilen och ger oss av in mot stan. Vi ska köpa mer vit färg innan vi åker ut till Ängsholmen. Nu har vi gjort av med snart 20 liter vit färg och vi behöver köpa en till burk med 5 liter. Det måste räcka!

Från Färghuset tar vi oss vidare ut mot Torshälla. Det slår oss att det är länge sedan vi var i Torshälla sist och det är mycket som inte ser ut om det gjorde då. Vi åker genom gamla Torshälla, förbi hamnen och vidare ut mot Ängsholmen.

Vi hittar rätt redan på första försöket. En brant stentrappa tar oss upp till den lilla stugan på höjden. Ullis kommer ut och hälsar oss välkomna och Marre sitter inne i stugan och matar lilla Hailey, som genast flinar upp sig när hon ser oss.

Vi dricker kaffe och vi visar ett fotoalbum vi har gjort från Turkietresan. Hailey kvittrar och dreglar så det står härliga till. Hon har nu två små gryn till tänder i nedre delen av munnen och fler verkar vara på väg. Vi lämnar över ett par rosa byxor vi har fyndat till Hailey, när vi var i Stockholm förut.

Så här fin är hon när hon ligger på golvet och leker, vårt lilla barnbarn....


Vi pratar om ditt och datt och det verkar som om Ullis och Marre äntligen har fått lite lugn och ro. Hailey sover bra och är på bra humör för det mesta. De är ofta ute och promenerar och går ner till badet, som bara ligger fem minuters promenadavstånd från stugan. Katten får vara ute och är givetvis nöjd med det. Alla verkar helt enkelt nöjda och glada. Skönt!

De förklarar att de nog kommer att vara kvar i stugan september ut, eftersom vattnet finns kvar så länge. Sen kan det ju givetvis hända att de väljer att åka hem tidigare på grund av andra orsaker. Marres föräldrar använder inte stugan så ofta själva, eftersom de har en stor båt som de brukar åka ut med i stället, så de har inget emot att de lånar stugan.

Tiden rinner iväg fort och vi måste tacka för oss. Här står den lilla familjen och vinkar av oss....


Så här ser stugan ut från vägen....


Vi ska tillbaka in till stan för att passa på att handla det vi behöver i matväg, så vi åker in mot Torshälla igen. Såg att det var bra pris på nötfärs på ICA Supermarket, så det blir den affären idag. Sen ska vi till Tuna Park, så att jag får köpa en slinghätta. Börjar vara hög tid att göra nya slingor!

Nu har vi precis ätit kvällsmat och sitter här och tar det lugnt. Det var skönt att få en liten paus i målningen. Tror att det gjorde oss gott. Hoppas bara att vi får sova ordentligt i natt. Det om något kan göra underverk!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar