Min mormor Mary var en bestämd kvinna som, innan hon blev sjuk, var duktig på många saker, bl a matlagning. Jag tillbringade mycket tid tillsammans med min mormor när jag var barn, bl a på sommarloven, då hon lärde mig många bra saker som jag har haft stor nytta av i livet.
Hon visste t ex hur man får en hushållskassa att räcka länge utan att för den skull behöva snåla på maten. En favorit som mormor alltid bjöd på som förrätt när vi hälsade på i sommarstugan till Mors Dag, var Nässelsoppa med ägghalvor. En rätt som är både nyttig och billig.
Johnny och jag har många gånger pratat om att göra Nässelsoppa och även andra rätter där huvudingredienserna kommer från naturens eget skafferi. Speciellt nu när vi ska försöka att hålla vår tajta budget. Vi har hittat en hel del fina recept på nätet med diverse spännande ingredienser. Idag bestämde vi att det skulle bli just Nässelsoppa.
Bakom vår kompost hittar vi tillräckligt med nässlor för att det ska räcka till ett kok soppa. Handskar på! Två liter späda toppskott behövs och det går ganska snart att få ihop. Sen lite gräslök och så in i köket för att läsa recept och tillreda.
En halvtimme senare är soppan klar och vi avnjuter den med ägghalvor och ostmacka till. Riktigt gott! Ett synnerligen bra sätt att dryga ut matkassan på. Väldigt nyttigt dessutom. Tänker på mormor. Hon skulle nog ha varit stolt över oss nu.
4 kommentarer:
Ser jättegott ut! Du är lik din mormor på bilden tycker jag!
Ha, ha...Ja det är nog inte bara på bilden jag är lik mormor, skulle i alla fall min mamma ha sagt, både på gott och ont!
Jag läste 'bestämd' också. Så det förklarar en hel del...
:-)
Ha, ha... Ja, jag bad väl om det! ;o)
Skicka en kommentar