måndag 16 oktober 2017

Back on the road again!

Nu är vi äntligen på väg mot vår efterlängtade övervintring i Spanien! Vi har noga räknat varit på resande fot redan i sexton dagar, eftersom vi lämnade Eskilstuna och hemmaplan redan 1:a oktober.

Känns riktigt kul att komma igång med bloggandet igen. Internetuppkopplingen har varit väldigt svajjig på vägen ner, så därav inget bloggande förrän nu. Kanske kommer att skriva lite i efterhand om de roliga episoderna vi upplevde på vägen hit, men just nu kändes det bara viktigt att komma igång.

Nu är vi alltså redan i södra Frankrike med ca. 28 mil kvar till Barcelona. Igår kom vi till den här campingen och började leta ställplats. Med en 7,56 lång husbil, så krävs lite yta för att inte repa eller knöggla till bilen.

Bosse rattade och rattade och jag viftade och viftade. Våra närmsta grannar hade vänligheten att vända runt stolarna och låta sig roas av situationen. Jag måste berömma Bosse för att han inte körde över gubbjäkeln, som satt där och var så himla belåten över att ha fått sin husbil på plats.

Så här blev det till slut, lite på snedden....


Campingen kostade oss bara 15 EUR/natt, så vi bestämde oss för att stanna två nätter. Nära till havet, bra faciliteter och en stor badanläggning. Kunde väl inte bli bättre, tyckte vi då, trots de trånga och snåriga platserna.

Vädret var med oss även nästa morgon, ca. 21 grader och en molnfri himmel. Efter frukost tog vi oss en promenad in till byn och vidare ner mot stranden, för att kolla in omgivningarna. Nice att kunna vandra barfota i vågorna så här på höstkanten....


En snabb lunch och sen gick vi till badanläggningen för att sola och bada i poolerna. Allt var frid och fröjd tills vi skulle gå ner i vattnet. Då kom en näbbig liten badvakt och förkunnade att Bosses badshorts inte var OK. De pekade och sa att de var smutsiga. Bosse blev givetvis oxtokig och började ta av sig shortsen och frågade om det var bättre så. Häpp!

Efter en stunds tjafsande med de båda kvinnliga badvakterna, som dessutom var lite omskakade av Bosses nakenhet, kom vi fram till att det endast är tillåtet med badkläder av Lycra. Inget krav på dusch innan bad, bara Lycra. Fattar ingenting, faktiskt!

Nåja, vad är väl ett dopp i poolen när solen skiner och vi har det bra?! (Om sanningen ska fram så är jag fortfarande förbannad, men det låtsas vi inte om!)

Nu ska vi strax ta en välbehövlig dusch och knalla iväg till pizzerian i området. Vi håller tummarna för att det inte dyker upp några fler konstiga franska regler ikväll!

4 kommentarer:

Reflektioner sa...

Hej. Låter jättebra. Vi funderar också på en husbil halvvägs på väg till eget hus i Spanien. Vad har ni för husbil med tanke på att ni skall övervintra i den?

Libertys owner sa...

Låter spännande med er resa. Vi får vänta några år till innan vi kan. Under tiden får vi nöjet att få följa er. =)
/Aila

Anonym sa...

Följer er för att få lite inspiration att göra något liknande i framtiden =) Lycka till! / ILS

Lena sa...

Reflektioner, vet inte om du fick mitt svar så nu kommer det igen.
Vi har en Burstner Elegance I700 -08 med Truma luftvärme. Tror att den kommer att passa våra behov till 100%, men det vet vi ju först i vår när vi kommer hem. Ha det så gott! // Lena

Skicka en kommentar