söndag 29 april 2018

Ettlingen, Grünberg och Seesen

Från härliga Belfort i Frankrike, så for vi vidare in i Tyskland och hamnade på en gratis ställplats i Ettlingen, straxt söder om Karlsruhe. Där tog vi en härlig kvällspromenad i en skirt grönskande bokskog längs med en liten kanal....Äppelträden i full blom....


.... och trädstammarna klädda i murgröna....


Ivriga att komma vidare, så letade vi fram nästa ställplats i Grünberg, mellan Frankfurt och Kassel. Jättemysig liten by med korsvirkeshus, kullerstensgator och blomstrande uteserveringar....


Vi hade dessutom turen att snubbla över en madrassaffär, som hade lagerrensning. Vi har under vår resa mer och mer insett att vi behöver nya och bättre madrasser. Ständigt öm i nacke och rygg är ju inget vidare, så vi slog till på varsin härlig madrass till bra pris.

Butiksbiträdet undrade om vi skulle komma med bilen till affären för att hämta madrasserna, men vi hävdade sturskt att vi nog skulle orka bära hem dem ändå och så blev det. Varsin madrass under armen helt enkelt!

På vägen till husbilen så passerade vi en liten butik, som annonserade på rutorna att de sålde erotiska saker. Bosse tyckte att vi skulle gå in med våra madrasser under armen och fråga om de hade något intressant att sälja till oss, men jag fegade ur. Vi fnissade hela vägen hem över hur knasigt det hade varit.

Redan nästa morgon fortsatte vi vår färd norrut. Tanken var att vi skulle stanna på en parkering vid en liten sjö i Göttingen, men pga ett cykellopp så var alla vägar retligt nog avstängda i den riktningen vi skulle. Hur vi än försökte att runda avspärrningarna, så hamnade vi alltid i någon form av återvändsgränd. Bara att åka vidare.

Den här gången så tog vi sikte på en gratis ställplats i utkanten av Seesen. Solen sken och det var skönt i luften, så vi packade picnicfilten och lite förplägnad och tog oss till en härlig park i närheten. Tänk hur enkelt livet kan vara!

Vi hade sett redan tidigt på dagen att det var någon form av byfest i Seesen, så vi kammade till oss och gick de ca. 2,5 km in till centrum. Detta för att bara konstatera att festen redan var över. Sen fanns det ju givetvis flera uteserveringar öppna, där vi kunde sitta och njuta av var sin Weissbier i de sista solstrålarna.

Med betoning på sista solstrålarna, så verkade åskmolnen dra ihop sig i horisonten. Bara att bege oss hemåt med stora steg. Naturligtvis så sprang vi ju på en liten mysig bybar på vägen och lovade att vi bara skulle ta den där sista, men ack så goda ölen innan regnet skulle hinna ifatt oss....Vid bardisken satt en äldre man, som var väldigt pratsjuk. Han hade själv åkt runt i Europa i husbil i många år och var därför väldigt intresserad av att höra om vår resa. Självklart blev vi kvar någon timme. Regnet hade redan börjat ösa ner utanför och vi tyckte att det var en bra ide att sitta kvar tills det värsta hade gått över.

Trodde vi ja! Har väl aldrig blivit så rejält dyngsur i ett regn, ända in på underkläderna. Så här blöta var vi när vi äntligen kom hem till husbilen....


Regnet smattrade mot husbilstaket hela natten och några åskknallar kom det också. I morgon far vi vidare.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar