fredag 5 augusti 2011

Fredag och lite vila

Nu har vi målat och målat i flera dagar. I går kväll gav jag inte upp förrän ljuset började svika och jag inte såg ordentligt. Inte direkt kul, men det ska bli så himla skönt när det är klart.

Det blir i alla fall som ett helt nytt hus, lite modernare så där. Bort med de grälla färgerna och in med lite mildare toner! Kan knappt vänta tills det är dags att piffa till det med nya blommor och sånt!

Nu har vi nästan målat klart allt på framsidan och gavlarna, men då har vi ju inte ens börjat tänka på fönster och dörrar. Det kommer definitivt att bli ett jättelyft när vi har gjort det klart. Vi får väl se hur långt vi hinner och hur mycket ork som finns kvar. Det kan ju hända att vi bestämmer oss för att helt enkelt spara det till nästa år.

Vid lunchtid är det sista av den grå färgen slut och vi blir helt enkelt tvungna att åka in till stan för att köpa mer färg. Sen har dessutom inköpslistan vuxit till sig, så det är dags även för en tur till Willy's. Måste vara rekord denna veckan! Det här är första gången vi åker in till stan sen i lördags. Nästan lite lappsjuke-varning!

Väl inne i stan så stannar vi till vid Spicy Hot och köper med oss varsin portion mat. Mums! Det är också något av ett rekord, för vi har inte köpt med oss mat hem eller ätit ute på väldigt länge. Känns som att vi behöver lyxa till det lite ikväll när vi har varit så duktiga.

Vi åker vidare till Färghuset och köper fem nya liter av den grå färgen. Shit, vad dyrt det är med färg! Den vita, som är obruten är lite "billigare" och kostar bara ca. 1.550:- för tio liter. Den grå, som är bruten kostar 983:- för en femliters-dunk. Man kan ju undra vad färgen är gjord av egentligen?!

På Willy's fyller vi nästan en vagn, eftersom det är så pass mycket som saknas hemma. Där får man i alla fall skapligt mycket för pengarna, om man köper det som de är billiga på. Den här gången står inte regnet som spön i backen när vi går ut i alla fall. Det har gjort det de två senaste gångerna vi har varit där och jag trodde nästan att det var dags i dag igen, eftersom himlen är mörk som bara den.

Nu är det nästan dags att åka hem, bara ett kort stopp vid Tuna Park först och fylla på ölförrådet. Så himla gott med en kall pilsner i skuggan när det är fint väder! Sen har jag nästan svårt att åka ut med båten utan att ha några kalla öl med i kylväskan. Med andra ord, bra att ha en platta hemma!

Nu sitter vi alltså här framför våra kära datorer igen, efter att ha fyllt på i kylskåp och frys. Någon mera målning blir det inte idag, eftersom regnet formligen hänger i luften och då är det ju dumt att chansa. Lite välbehövlig vila alltså! Funderar på om vi ska öppna någon god flaska vin till hämtmaten sen. Tror att det får bli så!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar