torsdag 21 april 2011

Kryper i kroppen!

Idag formligen kryper det i kroppen! Jag har sådana dagar ibland. Det bara är så! Det är ju tur att jag är själv hemma nu då så jag slipper gå Johnny på nerverna.

Morgonen var som vanligt, jag gick min runda och åt frukost efter det. Jag kände redan då att det var en sån där jobbig dag, som man helst vill hoppa över. Inte ens efter frukost blev det bättre. Jag kunde inte heller förmå mig att skriva något på bloggen, som jag ofta brukar göra direkt efter frukost.

Nu sitter jag alltså här några timmar senare och inser att det kanske skulle hjälpa att skriva en smula om hur man mår. Kaffebryggaren puttrar ute i köket och jag går för att hämta min kaffemugg. På väg tillbaka till datorrummet tittar jag in i sovrummet och blir lite full i skratt när jag ser Simba, som i vanlig ordning har bäddat in sig under pläden, så att det blir som en grotta. Han kanske också har en depp-dag.


Jag är proppmätt efter en lunch bestående av en redig portion med yoghurt. Sen kunde jag ju givetvis inte låta bli att dyka ner i godispåsen, som står i skåpet och väntar på alla påskkärringar, som vi tror kommer idag. Vi brukar aldrig köpa hem godis till oss själva. Det hör i alla fall till ovanligheterna här i huset. Så när det väl finns hemma, så har jag väldigt svårt att hålla tassarna borta. Skynda er hit alla påskgummor!


Ute har jag börjat att rensa i vår stora slänt-rabatt, ett evighetsprojekt av hård lerjord. Det gäller att hinna rensa och få fint innan alla vitsipporna och påskliljorna börjar blomma. Sen är det svårt att kliva omkring där utan att förstöra några blommor. När folk har undrat vad vi ska göra med all vår lediga tid, så har både jag och Johnny sagt att trädgården skulle kunna vara en heltid bara den. Allt handlar ju bara om vad man vill göra och vad man har lust med för tillfället. Nemas problemas!




Skönt med långhelg nu så att även Johnny får vara lite ledig. Sen har han bara en arbetsvecka kvar och det är dessutom en kort vecka. Härligt! Vi har en magnumbutelj med Asti som står på kylning till den fredagen. Då blir det riktigt fira av!



Innan jag började rensa i rabatten så ringde jag till mamma för att höra hur det var med Effie, deras hund. Hon opererade bort livmoder och äggstockar igår och går med tratt på huvudet idag och är allmänt olyckig. Mamma berättar att hon har börjat äta och dricka normalt efter en jobbig natt. Hon har till och med skällt lite idag och det är ju ett gott tecken för det borde ju kännas i magen.



Johnny skulle försöka komma hem lite tidigare idag. Det gäller ju att få ut all flextid innan han slutar. Han skulle bara åka vägen om Bolaget och bl a köpa en öltunna till helgen. Gott med fatöl när det är varmt ute och solen skiner!



Nej men då så! Nu känns det ju redan mycket bättre! Det gjorde visst susen att skriva några rader. Inte för att jag hade så mycket att skriva om då, men ändå...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar