fredag 22 april 2011

Långfredag i Bälgviken

Idag blev det lite omvänt i och med att Johnny annars har klivit upp före mig och smugit iväg till jobbet. Idag är det jag som får äran att kliva ur sängen först när både Johnny och Simba ligger kvar och rävsover. Det gör jag så gärna för att få gå min morgonrunda i det härliga morgonvädret. Inte ett moln och vindstilla.



När jag kommer tillbaka från min runda har Johnny förberett frukost, så det är bara att slå sig ner vid bordet. Smakar dubbelt så gott när man inte behöver göra den själv. Vi pratar om vad vi ska göra under dagen. Vi ska ju hinna städa av inför morgondagens påsklunch, mat som ska förberedas och vi har en hel del i trädgården som behöver fixas. Sen är det ju strålande väder, så helst av allt skulle vi ju bara vilja sitta och slappa i solen.



Johnny hjälpte mig förra helgen att hämta ner påskpyntet från vinden. Jag ville påskpynta redan då för att det inte skulle bli för kort period innan det var dags att ta ner igen, men inte har jag fått ändan ur vagnen heller. Därför tar jag med mig sekatören och går iväg för att hämta lite påskris att sätta i urnorna framför farstubron. Sen på med fjädrar i alla tänkbara färger. Fint! Nu är det bara pyntet inne som ska på plats, men det får vänta tills efter städningen.



Efter en lunch bestående av köttfärslimpa, brunsås och potatis tillbringar både Johnny och jag en stund i trädgården med att rensa och göra fint. Slänten är rensad och fin redan sen igår när jag hade mitt rensar-ryck. Nu kan påskliljor och vitsipporna börja blomma när det vill.

Ni kanske har lagt märke till att jag har lagt ut två inlägg som har haft lite mer av kommersiell natur på min blogg idag. Det beror på att jag just håller på att lära mig hur man gör annonser och inlägg från t ex Aftonbladet för att kunna förena nytta med nöje. Johnny har bloggat länge och kan knepen man behöver veta för att få nya besökare. Samtidigt vill man ju inte sälja ut sin själ eller nåt, men jag tror att det går att få en hyfsad balans ändå. Säg till mig om jag blir för jobbig! :)


När vi sitter som bäst i solen på altanen och dricker vårt eftermiddagskaffe så kommer jag på att jag har bestämt med Lena, en klasskompis från 9:an, att träffas i Hållsta kl. 15. Klockan är nu tjugo i, så det var bara ren tur att jag kom ihåg det. Lena har en barnstol som hon vill ge bort så att Hailey får en egen stol till påskmiddagen i morgon. Tack Lena!



När jag är hemma igen så föreslår Johnny att vi sk ata en motionsrunda på cykel, så då blir det så. Det blir en väldigt kuperad runda på ca 1,7 mil. Vi tar oss uppför backen och svänger in mot Mörtsjötorp, vidare på grusvägen via Räfla mot Hagby Säteri. Vi kommer fram på asfaltsvägen som går mot Åläng, men vi svänger av mot Hållsta och vidare hem mot Bälgviken igen. Huvva vad det känns i lårmusklerna! Bra med tanke på allt godis vi år i går kväll. Blää!



Hemma slår vi oss ner i solen på altanen igen med en skummande fatöl från vår Draft Master. Vi måste ju kolla av att allt är OK inför morgondagen, ju! Inte helt fel! Mamma ringer och säger att de kommer i morgon, trots allt. Effie mår bättre och om vi sitter ute så kan de komma. Så får det bli.

Hög tid att städa av innan det är dags att börja med maten. Det ska griljeras skinka, rullas köttbullar, kokas ägg och göras Jansson. Jag steker köttbullarna i riktigt smör och jäklar vad det stänker, men uj vad gott det blir! Vi smakar av skinkan på hårdmacka med dijonsenap som kvällsmat. Mums!



Just när jag står där mad köttfärssmet upp till armbågarna och Johnny dammsuger för fullt, så kommer ett stor gäng med påskgummor och ringer på. Det blir Johnny som får gå och öppna. Shit, vi som nästan länsade godisförrådet igår när det aldrig kom några påskkärringar! Nåja, det får väl räcka det som finns kvar i påsen. Vi får köpa nytt godis till i morgon. Det är ju faktiskt öppet i affärerna i morgon också.



Nu är det bara själva påskpyntet inne som återstår att få på plats. Det tar inte så lång tid. Det mesta är kvarlevor från barnens dagistid och jag skrattar gott åt deras skapelser varje år de ska ställas fram. Den ena är mer vind än den andra, men det är så kul att ha kvar. Tror även att ungarna tycker att det är kul även om de inte säger det rakt ut.



Ska bli skönt med en dusch snart så att man slipper matoset och flottfläckarna. Får ta resten av förberedelserna i morgon. Nu känner jag mig ganska slut så det får räcka för idag. Det har varit en lååång, men hääärlig fredag.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar