fredag 27 maj 2011

Fredag med blommor, Morsdagsfirande och åska

Det bir ingen morgonprommis idag heller. Har känt av både knän och ljumskar i natt efter gårdagens cykeltur. Gäller ju att man lyssnar på kroppen och tar det lite med förnuft. Somnar om och går inte upp förrän vid halv niotiden. Skönt att ta det lite lugnt!

Idag ska vi ta oss in till stan för att köpa blommor, titta på material till pergolan och köpa vin. Klockan hinner bli efter elva innan vi kommer iväg. Då bär det raka vägen av till Ostra, där vi ska köpa blommor till blomsterbackarna vid lekstugan och till min mamma.

Även fast det är mitt på dagen så är det full ruljans i växthuset i Ostra. Många som har insett att de har bra blommor till vettiga priser. Vi handlar limefärgade tobaksblommor, lila verbena och en ny gul/lila sort som jag inte vet namnet på. Får fota sen när de sitter på plats, så kanske någon kan tala om vad de heter. De ska i alla fall blomma hela sommaren, så det blir nog bra.

Vad jag handlade till mamma tänker jag inte tala om här, för då vet hon vad hon får på Mors Dag och då blir det inget kul. Nu får vi se om det blir någon Mors Dag på söndag för min mamma, för hon är förkyld med feber just nu. Krya, Mamma!

Efter Ostra så åker vi över Torshälla mot Bygg Max, som är nästa stopp. När vi åker på Torshällavägen så får vi ett infall och tar in på vägen mot Grundby och vår fd sommarstuga på Brantåsen. Vi kör in på vägen där stugan ligger och konstaterar att vi båda fortfarande får ett pirr i magen av att se vårt lilla torp. En del av oss finns fortfarande kvar där. Många fina minnen!

Vi åker genom hela Slätviken och får se idel nya byggnationer överallt. Verkar som att många har byggt om sina sommarstugor till året-runt eller helt enkelt byggt nytt. Kul att folk vågar satsa!

På Bygg Max hittar vi materialet till våra pergola-planer, men vi handlar inget idag. Vi kommer att behöva en bil med dragkrok för att kunna låna en släpkärra för att få hem det vi har tänkt köpa. Får väl kolla med Lillis om vi kan låna hans bil till det.

När vi ändå är vid Bygg Max så passar vi på att handla lite mat på Willy's. Kul att handla där man inte är så ofta. De har lite annorlunda utbud mot Willy's inne i stan.

På väg hem svänger vi in vid Coop Forum för att inhandla helgens vin. Ska bli gott! Hysteriskt mycket folk runt Tuna Park så här på fredagen. Vi får fullt upp att hinna ta oss hem i tid för att äta lunch innan Ullis och Marre kommer vid tre-tiden för att fira mig i förskott på Mors Dag.

Vi har precis svalt sista tuggan av lunchen när de ringer på dörren. Jag får en fin bukett av syrén och ett paket med fryst, rensad strömming, som Marre själv har fiskat. Johnny sätter på kaffet medan jag tar upp lilla Hailey och gosar.

En stund efter att Ullis och Marre har åkt hem så börjar det åska. Vi stänger av datorerna, moden och drar ur kontakterna till TV. Givetvis så blir det inte så farligt med ovädret. Så är det alltid när vi är duktiga och tänker på riskerna.

Till kvällsmat gör vi egen milanese-pizza. Mums med lite rött till. Nu satsar vi på en kväll i soffan framför TV'n för att se på en scifi-thriller, Limitless. Fredagsmys!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar