tisdag 10 maj 2011

Spartips Nr. 1

Har bloggat i en dryg månad nu och jag tycker bara att det blir roligare och roligare. Johnny kommer med små tips om hur jag ska kunna göra den ännu bättre och jag ändrar lite här och där. En sak som slår mig är ju att jag borde ha någon form av återkommande inlägg för att få folk att återvända hit.

En sak som är lite av röda tråden i den här bloggen är ju hur vi lever och hur vi klarar oss på vår tajta hushållsbudget. Tänkte därför att jag skulle börja lägga ut regelrätta spartips för de som vill prova på själva eller kanske bara är nyfikna.

Här kommer i alla fall Nr. 1 i den serien, som kan bli hur lång som helst!

Både Johnny och jag gillar att ha skinka som pålägg, gärna en ostskiva ovanpå det också. Skinka är ju inte världens billigaste pålägg, så där finns det mycket att göra när det gäller att spara. Den skinkan vi brukade köpa ligger på runt 200:-/kilo och det är ju inget vi kan fortsätta med om vi vill fortsätta att kunna vara lediga.

Till de stora mathelgerna så brukar det alltid finnas färdigkokt skinka, som de kallar "Helgskinka". Kilopriset på den brukar ligga på ca. 30 kronor när det är som lägst. Har man riktig tur, så kan man hitta skinkan för 20:-/kg, men då brukar det vara någon form av begränsning eller att man måste handla andra varor för någon summa. Hållbarheten är väldigt lång på dessa skinkor, så det finns gott om tid att göra något vettigt med dem i stället för att bara frysa in.

Nu har jag i alla fall köpt två Helgskinkor efter påsken och börjat skiva upp till smörgåsmat.  Istället för att ge ca. 25 kronor för ett paket á 120g, som vi gjorde tidigare, så får jag nu förpackningar med mer skinka i varje där priset per ask blir runt 6:-. Inte illa!

Jag har en skärmaskin som jag har sparat mycket pengar med. Visst, skivorna blir inte perfekta och det är kladdigt, men skinkan smakar ju lika gott för det. Skärmaskinen är ingen stor investering. Tror att jag gav mellan 200 - 300 kronor för den. De kronorna är snabbt insparade om man köper hela bitar och skivar själv.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar