tisdag 24 maj 2011

Tisdag och dags att städa

Har försökt att blunda några dagar nu, men nu går det inte längre. Idag är det hög tid att städa. Dammtussarna virvlar i hörnen så fort man rör sig och det känns ju så där. Städningen är nog det enda som har blivit sämre i mitt nya liv, för när jag jobbade så åkte oftast Johnny hem tidigare någon dag i veckan och städade, så vi skulle slippa det på helgerna. Men jag får ju glädjas åt att Johnny har fått det bättre på den fronten i alla fall, nu när vi hjälps åt med städningen.

Idag är det helmulet, duggregn och snålblåst, så det gör ju inte så mycket att vi ska städa. Gäller ju att passa på när det inte är fint väder ute. Det håller i alla fall upp medan jag går min morgonrunda. Det är bara på slutet som jag får lite regn på mig. Vad gör det när jag får se blommande lupiner, hundkex och midsommarblomster. Känns som att allt är några veckor för tidigt i naturen i år.

När jag går över järnvägen så hör jag ett fasligt kvittrande precis när jag passerar varningslamporna. Ut från höljet runt lampan flyger en liten fågel, jag hann aldrig se vad det var för sort. Den har alltså ett bo med nykläckta ungar inuti själva lamphuset. Stackars ungar! Tänk vad de ska vara rädda varje gång varningssignalen börjar plinga när ett tåg ska passera! Men, men, det verkar ju gå bra, trots allt.



Efter frukost laddar jag tvättmaskinen med en omgång träningskläder. Blir lite sådana att tvätta nu när vi motionerar var och varannan dag och påtar i trädgår'n nästan varje dag. Förut när man jobbade så var det mest skjortor och finbyxor som användes och behövde tvättas.

På tal om det så måste jag ta tag i det där med att rensa ur min garderob från alla jobbkläder. Mycket använder jag ju även nu, men typ kavajer och finbyxor är väl inte direkt några favoriter just nu. Jag har ju alltid gillat att klä mig fint, men vissa kläder har jag köpt bara för att se ordentlig ut på jobbet. Nu föredrar jag lite mer sportig stil och helst med några sköna gympaskor till. Skönt att kunna klä sig som man vill nu!

Ett annat dåligt samvete som jag nog ska ta tag i under dagen är ugnen. Finns det något tråkigare än att göra rent ugnen?! Lik förbaskat så måste det göras och idag kanske det är dags då. Dessutom behöver knapparna på spisen göras rent. Vet bara inte hur jag ska få rent eländet som har grott in ordentligt. Kanske får ta till tunga artelleriet med T-röd eller något liknande.

Nä, nu ska jag inte planera in alltför mycket. Då blir man bara besviken när man inte hinner med eller orkar allt. Vi börjar så här, så får vi se hur långt jag kommer.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar