måndag 23 maj 2011

Eftermiddagspass

Vi kunde inte riktigt hålla oss ifrån att påta lite i trädgården i alla fall, så nu är blom- och grönsaksplantor omplanterade.

Johnny gick upp i skogsbrynet och hämtade lite mer av den fina kompostjorden som finns där. Sen blandade jag i lite blodmjöl och fyllde på överst med riktig planteringsjord. Borde bli en bra grund för plantorna.

Så här ser balkonglådorna ut med verbena och petunia. Inte mycket för världen ännu, men snart har de vuxit till sig och väller ur lådorna på alla bredder.


Tagetes fick sitta i den här planteringen tillsammans med penséer. Blir nog fint när de får växa till sig. I övre delen av den här rabatten så ser man att fröna av ringblomma har börjat gro. Där ska jag även plantera ut de små plantorna av dubbel, gul stockros, så att de får växa till sig till nästa år då de blommar först.


Jag vågade inte ställa ut tomat- och paprikaplantorna i full sol ännu, så de får stå under altantaket ett tag till. Måste låta dem vänja sig sakta vid solen, så att de inte bränns sönder.


Men då så, då kan man ju gå in nu då och sätta sig en stund vid datorn utan att få dåligt samvete!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar