söndag 12 juni 2011

Grattis Johanna!

Lördag morgon och luften liksom bara står still och vibrerar. Termometern visar på snart 30 grader och man kan känna att det är åska på gång. Hoppas bara att alla studenter hinner gå ut och åka lastbilsflak innan det brakar loss. Nu har det ju varit fint och soligt väder länge, så det skulle väl vara typiskt om det blev oväder precis när alla studenterna ska springa ut.

Jag är ute och försöker hitta lite blommor till en bukett att hänga runt halsen på Johanna, Henkes flickvän, som tar studenten idag. Fuskade lite och saxade några blommor från rabatterna på tomten, men nu ska jag försöka att blanda upp det med vilda blommor, så att det blir en sån där riktigt somrig bukett.

När vi är färdigfixade och blombuketten är bunden, så åker vi till mamma och Lillis i Borsökna. Vi ställer vår bil där och gör sällskap i deras bil in till stan. Dumt att åka i fler bilar än nödvändigt när det är sån kaos på stan. 

Vi har stämt träff med Ullis och Marre vid S:t Eskils skola och de dyker snart upp, så det blir Henke vi får vänta på. Han skulle bara....Åskan mullrar på avstånd och molnen runtomkring ser oroväckande svarta ut. Hoppas att det inte brakar loss mitt i firandet!


Till och med Hailey ser lite orolig ut där hon sitter i sin trygga vagn....


Nu tror jag bestämt att det är Henke som är på ingång, säger mamma....


Det börjar tätna till med folk och vi börjar ta oss fram mot skolgården, ingen lätt sak med barnvagn. Passar också på att ta ett kort på dagens fotograf, Johnny....


Här får vi även en bra bild på syskonen, vilket inte är så vanligt....


Studenterna står i fönstren och bara vrålar ut sin lycka över att skolan är slut....


....men var är Johanna?!


Så helt plötsligt dyker hon upp och får en puss av pojkvännen.....


Vi andra får ställa oss i kö för att komma fram till Johanna, som är bara SÅÅ lycklig.....


En närbild också....


Här får vi även en bra bild på oss tjejer i familjen....


Nu ska Johanna åka lastbilsflak och fira en stund på stan, så vi följer med mamma och Lillis hem för att fördriva tiden fram till själva mottagningen. Inte helt fel med lite rosévin på altanen i Borsökna! Det kommer en liten regnskur när vi sitter där, så vi får krypa in under det stora parasollet en stund och lyssna på lite åskmuller.

Mottagningen äger rum i Lundbyskolans matsal. Vi kommer dit i tid, men blir sittande i närmare en timme i väntan på att Johanna ska komma efter allt firande. Tyckte att det lät lite väl tidsoptimistiskt med en timme på stan. 

Medan vi väntar får vi ett bra kort på Marre, Ullis sambo....


Men så kommer de då äntligen och gör stor entré i Henkes pyntade vrålåk....


Än en gång får Johanna ta emot grattiskramar, blommor och presenter....


....och så en närbild igen också då.


Lite unikt för den här mottagningen är att Johanna firar tillsammans med sin "plastsyster", som också tar stundenten....


Många presenter är det att öppna....


Framåt åttatiden åker vi hemåt igen, nöjda efter en hel dag i studentens tecken. Hemma konstaterar vi att det inte är riktigt över än, eftersom flera grannar i området har studentkalas också. Vi sätter oss en stund på altanen och kopplar av med ett glas vin innan det är dags att gå in för kvällen. Känns att det är betydligt svalare i luften efter åskan. Skönt!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar