lördag 18 juni 2011

Spartips Nr. 6

När jag jobbade, så var det rätt så ofta som vi på väg hem från tågstationen köpte med oss mat. Inte speciellt ekonomiskt! Klockan var ofta sent innan vi kom hem och vem vill stå och laga mat då. Nu har vi verkligen tiden att laga maten själva, men det händer ju ibland att man ändå blir riktigt sugen på den där snabbmaten vi köpte med oss hem när det var bråttom.

Igår skulle vi ju ha haft mamma och Lillis här på sushi, men eftersom vädret var uruselt och vi hade tänkt att sitta ute på altanen, så ställde vi in och så gjorde vi oss en supergod kebabpizza till kvällen i stället. Varför ligger det här inlägget bland spartipsen då? Jo, för att även om pizza är en ganska dyr maträtt, så kan man med enkla medel komma undan med mindre än halva priset, ca 25:-/pizza.

Så här gjorde vi:

Pizzabotten kan man ju givetvis göra själv om man vill ha en ännu lägre kostnad per pizza, men vi gjorde det enkelt för oss och köpte ett färdigt pizza-kit med pizzabotten och sås. Vi brukar köpa Wewalka pizza-kit, som brukar bli riktigt bra. Det står på förpackningen att det ska räcka till 6 - 8 personer, men brukar man kunna smälla i sig en hel pizza normalt, så räcker kittet bara till två personer. Allt hänger ju vad man har på som fyllning och om man äter någon sallad till.

När tomatsåsen ligger på pizzabotten, så är det dags att lägga på osten. Finns att köpa färdig pizza-ost, men vi brukar spara alla ostbitar, som inte längre går att hyvla, i frysen. Givetvis måste det då vara en ost utan paraffinkant, typ Hushållsost. Kör man den lättinade osten i en matberedare en stund, så vips har man prima pizza-ost. Förutom att det blir billigare att göra egen pizza-ost, så vet man ju vilken fetthalt den har.

Sen stekte jag den frysta kebabspliten klar, kryddade efter behag och fördelade den sen över pizzabotten. In i ugnen på 200 grader i ca 15 - 20 minuter. Sen på med färsk sallad, skivad tomat och gurka. Till stark sås använde vi Hot Taco-sås och den vita, milda såsen gjorde jag av Turkisk yoghurt smaksatt med havsörtsalt och vitlökspulver.

Den blev verkligen supergod, vår kebabpizza, och så här fin var den innan vi gick loss på den....

0 kommentarer:

Skicka en kommentar