onsdag 27 juli 2011

Trött mormor

Som jag redan tidigare kunde förutsäga, så är jag glad, men helt slut idag. Vi har haft vårt barnbarn, Hailey här över natten. För att ändå försöka återge någorlunda vad som hände igår och under dygnet med Hailey, så lägger jag här ut några bilder och berättar lite kring dem.

Gårdagen inleddes med ett trevligt besök av mina goa pendlar- och arbetskamrater från tiden i Stockholm, Maria och Eva-Lena. De hade köpt två kiwibuskar till mig, en hon- och en hanbuske. Man skulle tydligen behöva ha det för att få kiwifrukter. Blir fint på vår pergola, när den väl blir klar.

Här sitter vi som bäst på altanen och kalasar på köttfärspaj med grönsallad och melon....


Lagom till kaffet kommer Ullis och Marre för att lämna Hailey. Vi hade kommit överens om det, eftersom jag vet att Maria och Eva-Lena gärna ville träffa både Ullis, Marre och Hailey.

Ullis och Marre är lite slitna och behöver avlastning, så när de har fikat tillsammans med oss på altanen, tackar de för sig och beger sig hemåt. Morfar Johnny rycker in när Hailey har tröttnat på oss skvallertanter på altanen och tar med henne på en liten prommis i vagnen.

En stund efter att Maria och Eva-Lena har åkt så är det dags för Haileys lunch, som består av någon hemmagjord grönsaksmix som Ullis har lämnat med. Inte helt lätt att pricka in skeden där den ska vara utan att själv gapa stort....


Dessutom hamnar det mesta utanför eller i haklappen....


Sen efter maten blir det ny blöja och sen en lekstund på pläden. Mormor kryper omkring med en konstig mojäng, som lyser och piper....


Här kommer en solstråle i sin gåstol. Den gillar hon verkligen! Gäller bara att hålla sig undan, så att man inte får hälsenorna avskurna och att plocka undan alla prydnadssaker inom räckhåll....


Simba är väldigt intressant för Hailey, så han håller sig undan. Så här glad ser han ut när Hailey håller låda på golvet nedanför. Snacka om att ge "onda ögat"....


Hela eftermiddagen och kvällen flyter på bra. Hailey är på ett strålande humör. Sen vill jag lova att hon säger ifrån när hon inte tycker det är kul längre. Gissa om den damen har röstresurser!

När hon har fått kvällens välling och det är sovdags, så vill hon definitivt inte sova i medhavd resesäng. Ullis och Marre har tipsat om att man kan låta henne ligga en stund, även om hon skriker högljutt, men det känns ju sådär. Man kan ju förstå att hon inte bara köper rakt av att ligga i en ny säng och dessutom i ett ovant rum.

Lilla Hailey skriker helt hysteriskt när vi har lagt henne i resesängen och vi blir tvungna att stänga både altandörrar och fönster för att inte grannarna ska ringa socialen. Det låter verkligen som om någon har satt en kniv i henne eller något i den stilen!

Vi ger snart upp och hämtar upp en rödgråten liten flicka, som blir överlycklig när hon får syn på TV'n. Japp, det var tydligen rätt medicin! Hon får helt enkelt sitta med oss och titta på TV. Efter en sista vällingslurk, så somnar hon helt utmattad i min famn och det är bara att lägga henne sen i hennes säng. Nu är klockan halv elva.

Vi gör kväll ganska snart efter att Hailey somnat och natten går ganska bra. Hailey vaknar till ett par gånger och skriker högljutt tills hon har fått nappen och blivit omstoppad igen. Vår katt avlöser Hailey genom att väcka oss lagom som vi har somnat om. Han är gammal och förmodligen senil, så det är bara att ge upp att försöka lära honom andra vanor.

När klockan är runt halv sex vaknar Hailey och vill ha sin morgonvälling. Torr blöja och sen sängen igen, trodde jag ja. Så fort jag närmar mig resesängen så blir Hailey helt hysterisk. Hon får helt enkelt följa med in till vår säng. Där ligger hon och snurrar runt som en propeller och sparkar oss i ansiktet tills Johnny lägger henne på sin mage. Så somnar de båda och sover sen som stockar. Tänkte först hämta kameran och fota dem, men då hade hon väl vaknat igen.

Vid halv niotiden vaknar vi alla igen och det är dags för frukost. Hailey äter med god aptit och sitter sedan och  följer med vad vi stoppar in i munnen. För att den lilla primadonnan sedan ska få en liten powernap, så tar vi vagnen och går en runda. Undrar vem som är tröttast, mormor eller Hailey....


På den blöta grusvägen träffar vi på en slingrig liten kamrat, en kopparorm som ligger och solar sig....


Vid tolvtiden får Hailey lunch och vi börjar därefter att plocka ihop alla grejer, som ska med i bilen hem till mammorna som väntar. Det är inte bara en pryl kan jag lova, men allt har varit väldigt användbart för att roa den lilla tjejen.

Väl tillbaka sen efter att ha lämnat Hailey, tar vi oss en välförtjänt eftermiddagslur. Tror det blir en tidig kväll ikväll för oss. Hoppas bara att Ullis och Marre har kunnat ladda batterierna nu.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar