söndag 4 september 2011

Dålig start på dagen

Vaknar efter åtta och kan inte somna om. Simba har varit ute sedan sextiden, så jag borde bara kunna vända mig om och fortsätta att sova en timme till, men nej.

Jag ligger ändå kvar en stund i sängen och genast så börjar tankarna snurra kring det här med Johnnys begravning. Jag satt ju i går och läste igenom broschyren, som beskriver vad en borgerlig begravning är. Det var då den värsta ångesten kom.

Det finns så otroligt många olika möjligheter och alternativ på hur man kan göra, så jag känner att det bara snurrar runt, runt. Officianten från Fonus, som ska hjälpa mig att sätta ihop begravningen, kommer ut hit på torsdag och tills dess så måste jag ha valt den musik som ska spelas.

Jag har frågat Ullis och Henke om de vill vara med som stöd då och det vill de. De har även lovat att hjälpa mig att få ner de utvalda låtarna på en cd-skiva, som vi sen kan lämna till officianten. Henke har även planer på att göra ett nytt bildspel på Johnny, som vi kan visa i kapellet under begravningen.

Jag vet med förståndet att jag inte ska känna någon stress över att sätta ihop begravningen. Det är ju officiantens jobb. Jag ska bara försöka att ge en så bra bild av Johnny som möjligt, på torsdag när han kommer. Ändå så känner jag mig vettskrämd.

Jag mår helt enkelt skitilla. Känner samma stress som när jag för två år sedan gick in i väggen. Man kanske är extra bräcklig, om man en gång har varit där. Verkar som att kroppen minns och nu upprepar det jag upplevde under den krisen, fast nu i kubik då.

Tror att jag ska klä på mig nu och ta en rask promenad runt Lillsjön. Det brukar göra susen. Då kommer jag dessutom att få tiden att gå lite snabbare. Jag ska till Carina i Skogstorp vid tolvtiden. Vi ska göra sällskap till Rosenforsparken, där det är en liten marknad i dag.

Hoppas att resten av den här dagen kan bli lite ljusare!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Lena!

När min mamma gick bort hade vi borgelig begravning det var jätte fint.Torgny som officanten hette spelade gitarr o sjöng en låt som vi hade beställt den var av Björn Afzelius.Han visade en del bitar som han kunde och vi valde en av dom.


Kram från en som följer bloggen

Skicka en kommentar