lördag 24 mars 2012

Vårpromenad med Barbro

Underbart att vakna till en helt oplanerad dag. Mindre underbart att inse, att det blev lite väl mycket vin i går. Vi hade jättetrevligt hela kvällen, så då är det väl i och för sig värt det.

Det är minst lika härligt väder ute idag och här ligger jag som en utslagen padda och tycker synd om mig själv. Det får vi väl ta och ändra på. Upp och hoppa!

Barbro hör av sig på chatten, när jag dricker mitt morgonkaffe vid datorn. Hon undrar om vi ska gå en promenad sen. Jag förklarar att jag gärna gör det lite senare, men att jag först måste vakna till ordentligt.

Det blir en skön stund i solen på altanen. Man riktigt hör hur det fräser i min bleka hy av solens strålar. Grannarna påtar för fullt i sina täppor. Själv har jag inte riktigt fått lust att börja än, men jag känner att det är hög tid att sätta fart. Ja, det blir inte idag i alla fall!

Två kalla hotdogs med senap senare, så börjar jag att känna mig som en människa igen. Jag ringer till Barbro och säger att jag kan ta den där promenaden nu. Eftersom Barbro bor i Borsökna, så kommer vi överens om att mötas halvvägs, vid Mestaria.

Det blir lite av en upptäcksfärd tillsammans med Barbro. Vi går en sträcka på Sörmlandsleden, som ingen av oss har gått tidigare. Verkligen skönt att komma ut och röra på sig och få prata en stund.

Nej, men titta! Blåsipporna har slagit ut....


Tänk sen, när alla ek- och hasselhagar här i trakten kryllar av blåsippor och vitsippor. Då kommer det att vara så där otäckt vackert, så att det nästan gör ont. Picknick-varning!

Barbro njuter lika mycket av naturen, som jag. Kul att ha en till promenadkompis inom räckhåll, även om jag ibland föredrar att gå själv med mina tankar.

När det är dags att gå åt var sitt håll igen, blir vi stående en lång stund och bara pratar. Det bara ploppar upp nya saker hela tiden och ingen av oss vill gå. Koltrastarna visslar så vackert från skogen och det börjar bli lite rått i kvällsluften, när solen är på väg ner.

Nu knorrar min mage rejält och jag inser att jag kanske borde göra någon vettig kvällsmat. Pizza hade varit väldigt gott, men nej, inte pizza. Jag går till Ica Stenby, så får vi se vad det blir för gott. Orkar inte laga mat idag.

En halv grillad kyckling och en stor Fanta. Sen slinker det med en påse med smågodis också. Ska bli skönt att bara vara hemma med Simba och sitta och mysa. Sen kan jag inte riktigt rå för, att tankarna är på ett annat håll.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar