onsdag 14 mars 2018

Sol och härliga återseenden

Jodå, visst möttes vi upp igen med paret Carlén. På en vattensjuk, men gratis parkering i en förort till Granada - Albolote. Här har vi precis varit på ortens stora chinabutik, dvs de som har allt och lite till. Bosse hittade en ny huvudkudde och jag hittade bl a en röd fin prydnadskudde....


På kvällen tog Bosse och jag en stilla promenad genom byn för att få lite luft och för att få lite ro i kroppen till natten. Varken vi eller paret Carlén hade några större planer, så kvällen tillbringades på var sitt håll i husbilarna.

Nästa dag så undrade Leif och Lena om vi hade lust att följa med till Alhambra, men där hade vi ju redan varit, så vi for vidare mot Murcia. Då passerade vi återigen de mäktiga vidderna runt Guadix. Så vackert....


Mandelträden blommade för fullt och förgyllde vår framfart på högplatån....


Ju längre bort från Granada vi kom, desto mer visade sig solen. Blå himmel hade vi inte sett på länge....


På vägen mot Murcia så började vi fundera på om det var så mycket mening med att stanna på ställplatsen vid IKEA, som vi hade tänkt från början. Söndag = stängt, så vi bestämde oss raskt för att ta de extra åtta milen fram till Santa Pola istället.

Siktet var inställt på en gratis parkering, där man skulle kunna övernatta utan problem. Enda begränsningen var att samma parkering användes som marknadsplats två dagar i veckan. Vi började ana ugglor i mossen när en spanjor började backa in med en churrosvagn nära oss. En fråga senare, så visste vi att det skulle vara marknad nästa dag. Bara att åka till campingen istället då.

När vi checkade in på Bahia de Santa Pola, så blev vi tilldelade en alldeles för liten plats för vår 8 m långa husbil. Så fort vi började med att försöka köra in på platsen, så kom det genast flera svenskar för att hjälpa till. Med blandade känslor tog vi emot den hjälp vi fick och kunde med en hårsmån komma in på vår plats utan repor. Vi tycker om att klara oss själva, men det var ju ändå väl menat.

Målet med Santa Pola var att överraska våra vänner från Benidorm, Janne och Anita och det lyckades vi verkligen med. Kul samvaro och många skratt i två dagar. Tack Janne och Anita för att ni tog hand om oss och visade oss runt....


I tisdags morse när vi satt vid frukostbordet, så fick Bosse ett sms från sin äldsta dotter Therese. Hon önskade grattis på födelsedagen. Bosse började skratta och sa att "Hon tror att jag fyller år idag!". Efter två sekunder så hade både jag och Bosse förstått att det VAR ju faktiskt Bosses födelsedag idag! Det där med datum när man har gått ner i varv....

Här har Bosse just fått en födelsedagsdrink på ett tillfälligt groggbord gjort av varningsskylten till cykelstället....


Bahia de Santa Pola var en bra och prisvärd camping, men alldeles för många svenskar på en och samma plats för att tilltala oss. Det där med massaktiviteter varje dag i långa led, det är inget för oss. Sen kan det vara alldeles perfekt för andra.

Benidorm nästa! Det tog oss runt en timme att ta oss de sju milen från Santa Pola till Benidorm. Redan på håll så jublade vi åt silhuetten av skyskraporna och de välbekanta bergen runtomkring. Vi var ju på väg hem!

Vi fick en plats på den lägre sektionen av campingen. Får väl duga så länge! Sen gick vi runt för att hälsa på alla goa vänner vi lämnat bakom oss för drygt en månad sen. Genast så blev vi inbjudna på ett ost- och kexparty hos våra vänner Bosse och Lena.

Dessutom så träffade vi återigen Micke och Ann, som vi tidigare träffat i Mijas på en stor husbilsparkering. De hade checkat in på Villasol dagen innan oss. Kul att ses igen!

Vi är väldigt nöjda med att ha gjort den här resan runt spanska sydkusten fram till portugisiska Lagos och tillbaka. Nu har vi bildat oss en egen uppfattning och fått litet distans till Benidorm, men det kändes väldigt skönt att komma tillbaka!

Som grädde på moset så har vi lyckats tinga en väldigt bra plats på "gräddhyllan". Våra vänner Ulla och Åke undrade om vi vill ha deras plats när de åker hem på söndag och det ville vi gärna. Tack för det!

Nu hoppas vi på att vädret är med oss i morgon, för då ska vi motionsgå på stranden. Kan behövas!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar