onsdag 3 oktober 2018

Frankrike del 2

Vi stannade en natt till i Champtoceaux och tog en väldigt härlig promenad i omgivningarna. Det går många vandringsleder häromkring i "Val de Loire". Alltid lika svårt att återge på bild men....
Vi gick längs en led tills vi hamnade vid ett gammalt tullhus....


Sen var det bara att ta sig tillbaka, fast via andra intressanta stigar....När vi kom tillbaka till husbilen igen, så var det lunch som gällde. Medan jag lagade maten, så knackade det på fönstret till förarhytten. Bosse visade vägen runt till ingången till vår bodel. En man i 80-års-åldern gestikulerade vilt och på franska, medans han försökte forcera myggnätet in i bodelen.

Lätt irriterad avbröt jag min matlagning och öppnade myggnätet. Bosse hade redan bestämt att det var att vi faktiskt råkade stå på två parkeringsrutor, som retade den gamle mannen. Därför avfärdade jag honom ganska bestämt med att "Je ne parle francais!!" och stängde dörren framför hans näsa.

Efter vår lunch, så gick Bosse ut och kunde konstatera följande....


Stackars farbrorn, han ville ju bara vara snäll och berätta att vi hade punktering!! Skämspaus a de luxe!

Nästa dag så var det alltså bara att ringa vår assistans. Lite roligt i det hela var att husbilen mittemot oss blev bortforslad av assistans pga problem med generatorn. Bosse gick ut och berättade för kvinnan i den tyska husbilen att vi skulle vara näst i kö och visade vårt tomma däck. Hon skrattade så att hon visade alla plomberna i tänderna, allt enligt Bosse.

Det tog runt en timme innan vår assistans kom - en riktigt charmig ung fransman med en så där härlig brytning engelska/franska. Jag njöt av samtalet, måste jag medge....


Han lotsade oss ca, 3,5 mil till staden Nantes, där vi skulle få hjälp. Vi fick först vänta ca, 2 timmar på att mekanikerna skulle få sin lunch. Sen kunde en annan kille konstatera att det var fel på själva fälgen. Vi skulle få vänta tills runt fem-sex innan vi kunde få hjälp. Bara att bita ihop och gilla läget.

Vi tog en promenad längs Loire, för att fördriva tiden. Förstås hamnade vi på lite baksidan av Nantes i slumkvarter, där blickarna riktades mot oss godtrogna turister. Dessvärre så tvingades vi gå samma väg tillbaka med samma blickar, fast då från andra hållet.

Sen kollade jag in en lämplig ställplats i närheten. Efter verkstadsnotan på ca. 3.000 SEK, så åkte vi vidare till nästa ställplats. Bosse lackade ur redan vid infarten pga inkompetent husbilsförare, som klämde sig in på insidan, så vi bestämde raskt att vi skulle ta oss vidare ca. 2 timmar för att komma till en annan ställplats.

Vi hade tur och allt gick som smort, trots mörkret. Nu hade vi alltså nått Rochefort, som ska vara en riktigt trevlig stad. Tyvärr orkade vi inte stanna och kolla in staden. Dessutom låg ställplatsen långt utanför själva stadskärnan. Vi längtar så efter riktigt värme och havet, så det var bara att nöta vidare.

Nu har vi i alla fall nått Spanien och San Sebastian efter många och röriga rondeller. Tror att vi stannar här i två nätter, så att vi hinner kolla in stan och vila lite. Får se vad morgondagen har att ge.

2 kommentarer:

Bo Engrelius sa...

Så härligt ni har det, kommer ni nåt till Malaga?

Lena sa...

Näej, vi är ju på andra sidan av Iberiska halvön, så det är nog inte troligt. Ha det så gott!

Skicka en kommentar