lördag 6 oktober 2018

San Sebastian

Ställplatsen vi hittade, nära centrum av San Sebastian, var egentligen en stor parkering till en gammal arena. Helt OK och med möjlighet att tömma toa och fylla på vatten - allt gratis. Redan samma eftermiddag gick vi neråt stan en sväng för att reka lite inför morgondagen.

Vi lade ganska snart märke till att befolkningen till stor del hade latinamerikanskt utseende, vilket förbryllade oss. Det finns ju inga geografiska kopplingar till Latinamerika, så varför?? Redan efter en snabb googling på Wikipedia, så hittade vi kopplingen. På 1700-talet så blomstrade staden när det baskiska handelskompaniet fick ensamrätt på handeln med Venezuela.

Nästa dag ägnade vi helt åt att kryssa genom de härliga gränderna och över de fina broarna. En och annan tapas slank det även ner till ett glas utsökt vin. Det var en ren njutning, hela staden....
Det fanns till och med en gigantisk sandstrand mitt i stan. Många badade och det var runt 24 grader varmt....


Vi gjorde även ett besök i den här maffiga katedralen....


Jag bara älskar dessa husfasader med sina smidesbalkonger....


Biblioteket....


Bosse brukar säga att när han börja hitta i en stad, så är det hög tid att dra vidare. Så blev det också. I fredags morse så slingrade vi oss vidare till en liten camping några mil väster om Santander - Caravaning Oyambre. Ska bli skönt att få tvätta och att vila lite, innan vi drar vidare på Spaniens nordkust.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar