söndag 23 december 2018

Det lackar mot jul, även i Benidorm

Mycket riktigt, så har det inte kommit en droppe regn sedan vi vattensäkrade vårt förtält. Jodå, vackert väder är ju alltid trevligt! Ändå börjar det märkas att vi är i slutet av december. På nätterna kryper temperaturen ner under 10 grader och på dagen har vi runt 16-17 grader.

En av dagarna, när det var närmare 20 grader och vindstilla, så tog vi på oss träningsskorna och promenerade upp till korset på berget vi ser från campingen. Det kändes i luftrören att konditionen inte är den bästa längre. Vi flåsade och svettades som två grisar på den krävande vandringen uppåt.

Var det värt mödan? Jaa, det kan man väl säga....


Man ser hela Benidorm där uppifrån. En maffig syn, faktiskt....


Luften där uppe på höjden var lite svalare och det fläktade, så vi stannade inte så länge. Man blir lätt kall när man har svettats och sedan stannar upp. Mina luftrör har inte riktigt återhämtat sig efter den turen. Jag hostar ännu och har lite feber.

Vi har försökt att promenera eller att cykla en tur varje dag, sen vi kom hit till Benidorm. Det går ju inte bara att sitta och fläska i solen, om man vill hålla formen någorlunda. En dag tog vi cyklarna till Albir för att handla julmat. Affären Mendoza hade det mesta vi sökte. Sen hittade vi även två perfekta extrastolar till förtältet, på en kinaaffär i närheten.

I fredags hörde vi julmusik och ståhej på campingen. Det var personalen på campingen, som åkte omkring och önskade alla gästerna God Jul. Vi fick alla ett litet paket och ett julkort. Bosse hade sin P-Floyd-T-shirt på sig och tomten verkade också gilla Pink Floyd....


Nu i helgen har jag bara försökt att kurera mig från feber och hosta. Vi har börjat titta på en DVD-serie, "Outlander", vi fick låna av våra kompisar Bosse och Lena. På två dagar har vi hunnit titta på hela säsong 1. På tal om att bara sitta och fläska....

Imorgon är det julafton och då är vi bjudna över till våra grannar Leif och Ethel, tillsammans med många andra svenskar häromkring. Var och en ska ta med sig vad man själv vill äta och dricka. Skönt när det kan vara så enkelt! Ska försöka mig på att göra en Jansson i gasolugnen, lite senare idag.

Sen sänder jag en tanke till alla nära och kära därhemma, som sliter för att hinna med allt i julstressen. Hoppas nu att den så kallade julefriden infinner sig hos er alla, trots allt.

Därmed vill Bosse och jag önska Er alla en riktigt God Jul!

2 kommentarer:

Rullebo sa...

Kul att läsa din blogg.
En God Jul önskar vi Er från Almerimar.
Staffan o Cornelia.

Unknown sa...

Detsamma till er!

Skicka en kommentar