tisdag 18 december 2018

Benidorm, here we come!

En sak vi lärde oss på camping Fuente i Fortuna var att vi aldrig ska fråga om det är tillåtet att grilla. Svaret blev ju att det INTE är tillåtet, men att det finns speciella grillplatser att låna, om man nu vill grilla.

Det som hände, när det blev helg och alla spanska familjer kom till campingen, var att de började grilla hejdlöst på sin egen plats och att de till och med hade med sig ved för att ha som värmekälla på kvällen, när det blev kallt.

Där satt vi som ordentliga svenskar med rent samvete och svor över alla de som faktiskt grillade, trots att det var grillförbud. Det fanns inte heller en tillstymmelse av kontroll från campingens sida, så vi hade helt enkelt gjort fel, som överhuvudtaget hade frågat. Nåja, vad är väl en grillad köttbit mot en stekt. Dags att bli lite mer spansk!

På söndagseftermiddagen hörde våra vänner Lena och Bosse av sig från Camping Villasol i Benidorm. Det visade sig att den plats, som vi hade bokat och förbetalt för, inte längre var ledig. Ett svenskt ekipage hade fått vår plats och hade nu förlängt, trots vår bokning. WTF!!

Desto bättre så hade våra vänner repat humör gentemot campingen och undrat varför man överhuvudtaget ska boka och betala i förskott, om man nu inte kan vara säker på att få den platsen. Tror att det gjorde stor skillnad för oss, när vi nu kom för att checka in på måndagen.

Vi blev väldigt väl bemötta av en märkbart nervös personal i receptionen på Camping Villasol. De skämtade, dansade och sjöng, förmodligen i hopp om att vi inte skulle ställa till med en scen vid incheckningen. Det fanns ingen större anledning, eftersom vi hade fått en mycket större och bättre plats. Bara att gräva ner stridsyxan.

Det var så kul när vi körde in på vår gata på campingen. Vi hann knappt stanna innan vi hade flera välbekanta ansikten från förra året att heja på. Dessutom så dök Lena och Bosse upp ganska snart och undrade om vi villa ha lite ost och kex hemma i deras husbil på kvällen. Så klart vi ville!

Nu har vi varit här i Benidorm en vecka drygt. Tiden har gått så himla fort och vi har ändå inte hunnit med att göra bråkdelen av vad som är tänkt. Nåja, vi ska ju ändå stå här i tre månader innan vi börjar vår resa hemåt igen.

Det som vi kan nämna som highlihgts från den här veckan är återseendet med våra namne Lena och Bosse. Vi hade en riktigt härlig dag och kväll tillsammans i lördags....



Sen har vi träffat alla de andra svenskarna från campingarna runtomkring på söndagsmötet. Många åker hem över julen, så vi var inte så många i söndags.

Vår mission just nu har varit att se till att regnet inte kan bilda lervälling i vårt förtält, vilket var vad som hände i torsdags. Det regnade hela dagen och vi var överlyckliga över att vi hade fått upp tältet innan regnet. Dessvärre så hade vi inte sett till att det var vattentätt underifrån....


Nu har vi köpt en vattentät presenning, som ligger under vår matta i förtältet. Med andra ord så kan vi nu njuta även regniga dagar i tältet, utan att sandalerna flyter iväg och att det blir lervälling där man går. Sen kan vi nog vara helt säkra på att det inte kommer att regna så mycket mer i Benidorm, sen vi vattensäkrade vårt förtält. 

2 kommentarer:

Unknown sa...

pizza med ägghalvor, en liten stänk av julbord :)

Lena sa...

Ha ha, nja just äggen på pizzan var ingen höjdare. Däremot så kan vi verkligen rekommendera Pizzeria Duetto, som stället heter.

Skicka en kommentar