fredag 25 oktober 2019

Blanes, Peñíscola och Benidorm

Camping Blanes tyckte vi om. Sen finns det andra campingar i närheten, som är minst lika bra och som också är ACSI. Vi hade turen att checka in den 16/10, då taxan sjönk avsevärt. Vi betalade 18,50 EUR/natt inkl. el.

Vi badade och solade på beachen, som låg precis vid campingen, bara med strandpromenaden emellan. Fortfarande varmt i havet. Roger och Anna kunde dessutom äntligen komma ut på sina SUP-brädor, trots bränningarna.

Vi gjorde även en gemensam cykeltur upp till borgen, högst upp på berget. Så himla glad över att vi har skaffat elcyklar!....


På vägen dit, så stannade vi och njöt av utsikten mot hamnen....


Roger och Bosse hade en diskussion kring elcyklar....


Själv funderade jag på hur vi skulle komma upp dit, till toppen av berget....


Det gick alldeles utmärkt att cykla hela vägen upp. Sen fick man använda sin egen benstyrka också, för att inte helt bränna ut batterierna. Bara bra för oss "suttna" husbilsfolk! Belöningen blev utsikten....



Själva borgen var inte så speciell....


När vi sedan cyklade neråt igen, så gick det undan, kan jag säga. Kul, tyckte jag! Jag märkte att Bosse kom lite på efterkälken, så jag väntade in honom vid en korsning. Han hade blivit riktigt orolig, när jag satte av i full fart neråt.

Lena och Gert, som vi köpte cyklarna av, förklarade då att de var lite rostiga och inte helt i bästa kondition, eftersom de hade stått ute och inte använts på två år. Vi hämtade ju cyklarna dagen innan vi skulle börja vår resa, så då hade ju inte Bosse hunnit gå igenom allt och de rostiga bromsvajrarna skulle mycket väl ha kunnat brista i den påfrestande nerförsbacken. Blir nog till att lämna in cyklarna på en service sen, när vi kommer fram till Benidorm!

Blev en sangria på stranden, när vi kom ner helskinnade....


Underbara färger på havet och kvällshimlen....



Efter tre härliga dagar i Blanes och en mycket trevlig sista grillkväll med Anna och Roger, så bestämde vi oss för att åka vidare mot Benidorm, med ett stopp i Peñíscola....


Roger berättade för oss i Blanes om att det har spelats in scener ur "Games of Thrones", där i borgen. Bosse och jag tillhör minoriteten av befolkningen, som inte har sett ett enda avsnitt av den serien. Tror att Roger lyckades väcka Bosses intresse, så nu kanske vi ska provtitta och se om det är något för oss.

Draken i mosaik kanske har något med serien och borgen att göra....


Självklart tog vi oss upp till borgen, även om vi inte betalade inträdet och gick in....



Återigen många vackra gränder, där folk faktiskt bor....



I övrigt mest turistiga butiker med souvenirer och annat tjafs.

Vi stannade två nätter på ställplatsen i utkanten av Peñíscola, innan Benidorm ropade på oss igen och vi skyndade vidare. Campingen La Colina i Albir, som vi hade tänkt hitta en plats på i år, var dessvärre fullbokad över hela vintern, så vi siktade in oss på Camping VillaSol i Benidorm, där vi har stått de senaste två vintrarna.

Vi hann precis installera oss på en hygglig pitch och hälsa på våra vänner Lena och Bosse, innan regnet kom. Dessvärre visade det sig sedan att våran Trumavärmare i husbilen hade lagt av, så det var bara att köra med elvärmefläkt.

Envisa som vi är, så försökte vi ju givetvis att hitta felet på värmaren själva. Vi lärde oss väldigt mycket och kunde dessutom hitta en trolig felorsak, genom att söka på nätet utifrån en blinkande felkod och med hjälp av två duktiga husbilskontakter vi har hemma i Eskilstuna.

Som grädden på moset, så fick vi ett rejält åsk- och hageloväder på tisdagskvällen. Hade varit gött med en fungerande värmare då....


Nästa dag så hittade vi den här bilen på campingen och kunde få kontakt med en reparatör....


Nu håller vi tummarna för att det löser sig på bästa sätt med värmaren.

2 kommentarer:

Unknown sa...

har varit där oxå och med omnejd, jag tror att det är samma servicebil vi hade när vi campade på La Volta,profsig kille som lagade vår truma panna men nåt hagel hade vi inte

Lena sa...

Jo, vi uppfattade också honom som väldigt seriös. Han är dessutom engelsk och det minskar ju risken avsevärt för språkförbistringar.

Skicka en kommentar