onsdag 16 oktober 2019

Montpellier och Blanes

I ett sjudundrandes åskväder lämnade vi campingen nära Frejus. Regnet formligen forsade ner och det var svårt att se vägen på sina ställen ibland. "Ulla-Bella" ledde oss upp på mindre och mindre vägar, även om jag hade tänkt att vi skulle åka betalvägar.

Mellan blixt och dunder såg jag en skylt att det skulle bli maxbredd 2 m på vägen och att det var förbjudet för bilar som väger mer än 3,5 ton. Bosse såg den första skylten, men dessbättre inte den andra. Vi fick möten och lyckades även passera ett smalt brofäste med cementpelare på var sida. Vilken pärs! Bosse tyckte att jag skulle ha filmat eländet, men jag hade fullt upp med att "köra" och torka handsvetten.

Väl ute på motorvägen igen, så slutade det snart att regna. Fukten låg som moln över de gröna pinjeskogarna. Det ser lite ut som ett hav av jättebroccoli. Jättevackert! Önskar att jag hade tagit kort även här, men sviterna efter den skräckfyllda transporten upp till motorvägen hade satt sina spår.

I och med att vi åkte betalvägar, så tog den ca. 27 mil långa färden inte så lång tid och vi kände oss fortfarande fräscha, när vi kom fram till parkeringen i utkanten av Montpellier. Perfekt att stå en natt gratis. Dessutom ligger parkeringen intill en sport- och simhall, så vill man så finns det möjlighet till att ta ett bad....


Det som inte var så kul, var att flaskan i skafferiet med solrosolja hade vält och skapat kaos i nedre delen av skafferiet. Förvaringslådan från IKEA var bara att kassera och se fram emot ett nytt besök hos IKEA, sen i Benidorm.

Bosse är en klok man, så han föreslog att vi skulle ta cyklarna på en tur. Själv var jag inte så sugen efter allt, men så klart att jag hängde på. Först handlade vi i en liten affär. Sen gav vi oss ut på upptäcktsfärd längs kanalen....


Bosse hade, innan vi cyklade iväg, fått ett mess från sin mellandotter, Isabella. Hennes yngste son, Edvin hade på en video kallat morfar och Lena för "pruttungar". Gapskratt förstås. Nu tvärnitade Bosse på cykelstigen, där han hittade två rejäla "hästpruttar" längs kanalen, för att visa sitt barnbarn vad prutt verkligen är. Ha, ha, ha....


På vår väg längs kanalen, så såg vi att många cyklade på andra sidan. Verkade långt till nästa bro, men vädret var härligt så vi cyklade på. Snart hade vi hittat en liten bro....


....där vi kunde ta oss över. Supermysigt med alla hus och båtar längs kanalen....


Vi såg en rosa flamingo, som flög över våra huvuden mot våtmarken på andra sidan bron. Den skulle förmodligen sluta upp i de stora kolonierna på andra sidan bron. Helt fantastiskt att få uppleva dessa färgklickar. Dessvärre inget att försöka ta kort på, utan zoom.

Blev några härliga kilometer längs kanalen, innan vi kom tillbaka till husbilen igen. Så skönt att få rensa huvudet från början av dagen och incidenten med matoljan....


Vi somnade nöjda sen och det blev en kall natt i och med det klara vädret. Första gången på länge, som vi hade värmen på.

Utsövda vaknade vi idag och började färden mot vårt älskade Spanien. Bara genom Pyrenéerna, sen skulle vi vara där....


När vi kom in i Spanien, så valde vi att åka på icke betalvägar. Tror att det var ett klokt val, så här med facit i hand. När vi närmade oss Girona, så informerade "Ulla-Bella" att hon skulle leda om oss en annan väg, för att vår väg var avstängd längre fram.

Vi följde Google Maps rekommendationer och tog en annan väg. Våra vänner, Anna och Roger hörde av sig och sa att de satt fast på betalvägen vid Girona. De kunde även informera om att köerna berodde på en demonstration. Separatisterna härjar för fullt runt Barcelona, men tydligen även runt Girona.

Anna och Roger satt tre timmar i kön på betalvägen. Vi klarade oss hyfsat bra för att vi undvek betalvägen, tror vi. Nu har vi just installerat oss på "Camping Blanes" i just Blanes. Ska bli intressant att se vad den går för. Har läst så mycket bra om den.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar